Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Γυμναστική : Ο Μάριος Γεωργίου διεκδικεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ημερομηνία Έκδοσης: Απρ 11, 2016

M.G.2

Ο αθλητής της Γυμναστικής Μάριος Γεωργίου, αναχώρησε για τη Βραζιλία, για να συμμετάσχει στο Test Event των Ολυμπιακών  Αγώνων που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο από 16 μέχρι 22 Απριλίου. Τα αγωνίσματα της Ενόργανης Γυμναστικής θα αρχίσουν το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου, και ο 18χρονος πρωταθλητής μας θα προσπαθήσει να υλοποιήσει έναν διαχρονικό στόχο του αθλήματος της Ενόργανης Γυμναστικής, που είναι να συμμετάσχει για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κριθεί την πρώτη μέρα των αγώνων, και θα εξαρτηθεί από τη βαθμολογία και τη θέση που θα καταλάβει στο Σύνθετο Ατομικό. Ύστερα από το ξεκαθάρισμα των χωρών που θα συμμετάσχουν με πλήρη ομάδα πέντε αθλητών στη συνέχεια θα δοθούν οι θέσεις στους υπόλοιπους αθλητές. Η κάθε χώρα από όσες απομείνουν δικαιούται εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες με έναν μόνο αθλητή.
Η παρουσία του Μάριου Γεωργίου τον τελευταίο χρόνο και οι βαθμολογίες που σημειώνει δίνουν βάσιμες ελπίδες, ότι με μια καλή εμφάνιση θα καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο του. Μαζί με τον αθλητή θα ταξιδέψει και ο προπονητής του Παναγιώτης Πετρίδης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Reference Judge η Ευαγγελία Τρικωμίτη και ο Διεθνής Κριτής Σωτήρης Στυλιανού.

Ιδιαίτερα τιμητική διάκριση αποτελεί η παρουσία της κας Ευαγγελίας Τρικωμίτου ως μία εκ των δύο Reference Judge της Ρυθμικής Γυμναστικής, τόσο στο Test Event όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι. Η κα Τρικωμίτου θα εκπροσωπήσει στους αγώνες την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε υπό αυτή την ιδιότητα σε πέντε Παγκόσμια πρωταθλήματα, και τώρα για πρώτη φορά θα έχει τα αντίστοιχα καθήκοντα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας. Το Test Event της Ρυθμικής Γυμναστικής θα ακολουθήσει αυτό της Ενόργανης και θα πραγματοποιηθεί από 21-22 Απριλίου.

 

Μαζί με τους Μάριο Γεωργίου και Παναγιώτη Πετρίδη θα ταξιδέψει στο Ρίο και ο Διεθνής Κριτής Σωτήρης Στυλιανού, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των Κριτών των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν από 5-21 Αυγούστου στο Ρίο. Ο Σωτήρης Στυλιανού θα ανήκει μάλιστα στην ομάδα των 12 διαιτητών που κλήθηκαν με πρόσκληση για τους αγώνες. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που καλείται με πρόσκληση ως Κριτής σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2012 στο Λονδίνο.


Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

11 Απριλίου 2016

 

 

 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.