Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Με το Βλέμμα στο Παρίσι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή βραβεύει τους καλύτερους Έφηβους-Νεάνιδες 2023

Με το Βλέμμα στο Παρίσι η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή βραβεύει τους καλύτερους Έφηβους-Νεάνιδες 2023
Θα δοθούν επίσης τα βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποιεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο (18.00), την Τελετή Βράβευσης των Αρίστων Εφήβων-Νεανίδων 2023 / Με το Βλέμμα στο Παρίσι, που είναι αφιερωμένη στον πρώην πρόεδρο της ΚΟΕ Ουράνιο Μ.Ιωαννίδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν επίσης τα βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς, που για το 2023 αναδείχθηκαν ο Ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης και η αθλήτρια Στίβου Έλενα Κουλιτσένκο. Στον Παύλο Κοντίδη θα απονεμηθεί επίσης Τιμητική Διάκριση για την προσφορά του μέσω του Προγράμματος Αθλητικής Ευθύνης #Towards Paris.

Ο ετήσιος θεσμός Βραβεύσεων Εφήβων-Νεανίδων καθιερώθηκε το 1985. Οι αθλητικές ομοσπονδίες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων απέστειλαν τις προτάσεις τους για τους καλύτερους σε κάθε άθλημα, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν ο καλύτερος Έφηβος και η καλύτερη Νεάνιδα. Οι φετινοί πρωτεύσαντες προέρχονται από τον Στίβο και είναι ο Ιωσήφ Κεσίδης και Βαλεντίνα Σάββα. Οι δύο αθλητές θα τιμηθούν επίσης με τα βραβεία «Αντώνης Παπαδόπουλος» και «Μαριάννα Ζαχαριάδη» που αποδίδονται κάθε χρόνο στους κορυφαίους αθλητές/τριες Στίβου.

Στα ομαδικά αθλήματα καλύτερος Έφηβος είναι ο Στέφανος Τίγκας (Καλαθόσφαιρα) και καλύτερη Νεάνιδα η Αλεξάνδρα Γκουσάροβα (Beach Volley).

Το βραβείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» που αποδίδεται στον αθλητή που συνδυάζει τις αγωνιστικές επιτυχίες με τις άριστες επιδόσεις στο σχολείο θα απονεμηθεί στον Ιστιοπλόο Αιμίλιο Ποέρο.

Η ΚΟΕ έχει επίσης θεσμοθετήσει έπαθλα εις μνήμην πρώην Μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου για την πολυετή προσφορά τους στις Ομοσπονδίες τους, στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Κυπριακό Αθλητισμό. Τη φετινή χρονιά θα απονεμηθεί για πρώτη φορά το Έπαθλο «Μιχάλης Κρασιάς» στους κορυφαίους αθλητές της Πετόσφαιρας. Θα απονεμηθούν επίσης τα ήδη θεσμοθετηθένα, Έπαθλο «Κίκης Παρασκευά» (Κανό), Έπαθλο «Πανίκος Προκοπίου» (Κολύμβηση),Έπαθλο «Χαράλαμπος Μακρίδης (Τάε Κβο Ντο) και Έπαθλο «Σοφρώνης Σοφρωνίου» (Χάντμπολ).

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
Τρίτη 8 Μαρτίου 2024

 

 

Search