Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες : Καλή αρχή με… Ειρήνη Κοντού!

Η αθλήτρια του Καράτε, κάνει ντεμπούτο για τις κυπριακές συμμετοχές στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες


Ώρα για δράση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες! Το πρωί της Πέμπτης (22/6) θα έχουμε την πρώτη κυπριακή συμμετοχή και τη μοναδική κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η Ειρήνη Κοντού (Καράτε, -50Kg) θα είναι η πρώτη αθλήτρια που θα μας εκπροσωπήσει στη διοργάνωση. Η αθλήτρια μας παρουσιάζεται πανέτοιμη για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία και γιατί όχι μια υπέρβαση.
Πριν μερικές βδομάδες, η Ειρήνη Κοντού είχε μια μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμια Πρωτάθλημα Νέων που έγινε στην Κορούνια.
Με τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα ύψη θα επιδιώξει ακόμα μια διάκριση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.
Η Ειρήνη Κοντού τοποθετήθηκε στο Pool 2 και θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά τις Κατερίνα Κρίβα (Ουκρανία), Μαρία Ντέπτα (Πολωνία) και Μπετίνα Πλανκ (Αυστρία). Στο Pool 1 βρίσκονται οι Ερμίνια Περέτο (Ιταλία), Σάρα Χούμπριχ (Γερμανία) και Σεράπ Οτσελίκ Αράπογλου (Τουρκία).
Οι νικήτριες σε κάθε Pool θα αγωνιστούν για το χρυσό μετάλλιο, ενώ οι δεύτερες και οι τρίτες των δύο Poll θα διασταυρωθούν μεταξύ τους για τον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου.
Γίνεται αντιληπτό, πως από τη στιγμή που είναι μόλις οχτώ οι αθλήτριες, οι πιθανότητες για διάκριση είναι βάσιμες.
Οι προκριματικοί αγώνες στην κατηγορία της 19χρονης αθλήτριας μας θα αρχίσουν στις 11:45 (ώρα Κύπρου). Αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας (22/6) θα γίνουν οι αγώνες που θα χαρίσουν τα μετάλλια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες του Καράτε θα διεξαχθούν στην πόλη Μπιέλσκο Μπιάλα, η οποία είναι 99 χιλιόμετρα μακριά από την Κρακοβία. Πολλά αθλήματα έχουν… διασκορπιστεί σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας της Μαλοπόλσκα (Νότια Πολωνία). Αυτά αναγκάζει τις αποστολές να είναι συνεχώς στο… τρέξιμο, όμως με την βοήθεια των πολλών εθελοντών, όλα βαίνουν καλώς.
Από την Παρασκευή (23/6) θα… πυκνώσουν οι κυπριακές συμμετοχές αφού θα ριχθούν στη μάχη αθλητές των Τάεκβοντο, Τοξοβολίας και Πυγμαχίας.

«Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ευρώπης εδώ και 11 χρόνια»
Το απόγευμα της Τρίτης (20/6) πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, αφού συγχάρηκε τους διοργανωτές για την ετοιμότητα που δείχνουν, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των τελευταίων 11 χρόνων. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνύπαρξη αθλητών (πλησιάζουν τις 7.000) σε διάστημα δύο βδομάδων.

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ Ανδρέα Ανδρέου

 

 

Search